Aanmelden

U kunt bij het SCN terecht voor behandeling van uw schouderklachten.

Werkwijze

Vanaf 1 januari 2021 gaat SCN werken met een nieuwe aanpak voor patiënten met schouderklachten die zich rechtstreeks melden bij fysiotherapiepraktijk FysioNovio in Nijmegen. De patiënt start met een grondige basisintake.

Op basis van gegevens uit vooraf ingevulde vragenlijsten, het eerste gesprek en het fysieke onderzoek wordt uw gezondheidsprofiel in kaart gebracht en uw klachten geïnventariseerd. Ook worden mogelijk betrokken gewrichten, spieren en zenuwen van het schoudergewricht onderzocht. Samen met u kijken we naar uw mogelijkheden, wensen en zorgbehoefte en volgt een voorstel voor een optimaal zorgtraject. Dit kan bijvoorbeeld leiden naar een behandeling door een schouderfysiotherapeut. Maar het kan ook noodzakelijk zijn om nog een vervolgstap in de analyse te maken. Een andere zorgprofessional zal in de aanvullende intake dan verder analyseren welk behandeltraject voor u optimaal is. Dit voorstel zal met uw toestemming met uw huisarts worden besproken. Daarna volgt, indien noodzakelijk, verder onderzoek of zal een individuele en gerichte behandeling gestart worden.

De basisintake wordt uitgevoerd door extended scope fysiotherapeuten. Dit zijn fysiotherapeuten die door extra scholing o.a. kennis hebben van alle mogelijk relevante specialisaties en bijbehorende indicaties, en ook eventuele doorverwijsmogelijkheden.

In de loop van voorjaar 2021 biedt ook praktijk Wijnhoven – Gierman deze basisintake aan. Ook zullen in de loop van het voorjaar een aantal huisartspraktijken patiënten met schouderklachten direct doorverwijzen naar deze basisintake.

Gedurende twee jaar onderzoekt SCN of deze werkwijze leidt tot meer tevredenheid en betere resultaten dan de gewone werkwijze bij schouderklachten. Meer informatie over dit project vindt u hier. (link en dan terecht komen bij nieuw menu in de balk: project Zinnige Schouderzorg.

Verwijzing voor aanmelden niet noodzakelijk

Voor een intake bij Schouder Centrum Nijmegen is het niet noodzakelijk om een verwijzing van een arts te hebben. Als u wel door een arts verwezen wordt kunt u vragen naar een verwijzing voor een eenmalig fysiotherapeutisch consult.

Meer informatie over kosten en vergoedingen vindt u onder vergoeding.

>> Maak nu een afspraak voor een intake >>